• Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
Ivóvíz


Telep-program


Uniós pályázatokEseménynaptár
Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Névnap
Ma 2020. július 06., hétfő,, Csaba napja van.
Holnap Apollónia napja lesz.


Iskola - ÉMOP 4.3.1/B-09-2010-0036

Károlyi Gáspár Általános Iskola és Óvoda fejlesztése Göncön


ÉMOP 4.3.1/B-09-2010-0036

„ Károlyi Gáspár Általános Iskola és Óvoda fejlesztése Göncön”

Kedves Szülők, Pedagógusok!

Sokszor bizonyítottuk már, hogy az összefogás, a szeretet és az elkötelezettség átsegít minden nehézségen.

Településünk sikeres pályázatot nyújtott be az iskola és óvoda felújítására. A projekt tervezése során mindenki a tőle elvárható legnagyobb odaadással és szakmai felkészültséggel vett részt a tervezésben.

Sajnos a településünket ért nehéz gazdasági helyzet (adósságrendezés) nem segített a tervezett fejlesztések tervszerinti megvalósításában. Mondhatjuk azt is, hogy nem volt igazi gazdája a fejlesztések koordinálásának. A testület és az adósságrendezési biztos azon fáradoztak, hogy a legkisebb veszteségekkel sikerüljön túl jutni a kialakult helyzeten, amely nagyon komoly és nehéz örökség a jelenlegi Polgármester és a testület számára.

Az iskola és óvoda felújítására kiírt közbeszerzési eljárás eredményes volt. A kivitelező vállalta a nagyon szoros határidő szerinti munkavégzést, még a meghatározott kötbér ellenére is.

Sajnos a mai napon a kivitelező visszalépett a megvalósítástól, mivel jelzése szerint nem tud megfelelni az ajánlatában szereplő költségkeretek között az új –és a pályázatban nem szerelő- nagy volument képviselő feladatoknak, ezért kérte, hogy az Önkormányzat saját hatáskörében tegye meg a szükséges műszaki tartalom egyeztetését.

A szerződés felbontására közös megegyezéssel került sor, pénzügyi követelése egyik félnek sincs.

A mai eset tanulsága, hogy a több hónapos munkavégzés, amely a késedelmi kamat elengedését, az előleg újbóli lehívását és a megvalósítás végső határidejének jóváhagyását jelentette, valamint az önerő biztosítására újabb sikeres pályázat benyújtása a BM Önerő Alaphoz nem elegendő.

 Ha a dokumentumok kezelése, a tervek nem egyeztetett módosítása, az egyéni elvárások megjelenése nem kontrolált, a teljesíthetőség nem a Polgármesteri Hivatal kezében összpontosul, - pályázati referensi támogatással-, akkor ahogy mondani szokták sok bába között elvész a gyermek.

Minden gönci lakos számára fontos, hogy az iskola és óvoda felújítása megvalósuljon, ezért újabb összefogásra és megértésre van szükség, mert Gönc Város Polgármestere és a képviselő testület szeretne tiszta viszonyokat és átlátható gazdálkodást, valamint minőségi oktatást biztosítani minden gönci óvodás és iskolás gyermek számára, valamint minőségi körülményeket biztosítani pedagógusai munkavégzéséhez.

A beruházás megvalósul (várhatóan 1-1,5 hónap csúszással), az újabb közbeszerzési eljárást követően. Az óvoda és iskola munkarendje változatlan marad. Kisebb szervezési feladatot néhány tanulócsoport átmenetileg más épületben történő elhelyezése jelenthet.

Az elért az eredmények és sikerek településünk hírnevét öregbítik majd. Az összefogás a fejlődés, a fennmaradáshoz kell!


 
E-ügyintézés

e_ugyintezes

Elérhetőségek

Gönc Város Önkormányzata
3895 Gönc, Kossuth u.71.


Tel: 06-46-588-355
Fax: 06-46-588-355
E-mail: polgarmester@gonc.hu