• Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
MFP

MFP-AEE/2019 Orvosi Eszköz

MFP-OUF/2019 Óvoda udvar

MFP-KKE/2019 Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására

MFP-KKE/2020 Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés

Ivóvíz


Telep-program


Uniós pályázatokEseménynaptár
December 2021
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Névnap
Ma 2021. december 07., kedd,, Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.


Könyvtárátadás Göncön

TIOP-1.2.5-09/1-2009-0015

 "Gönc város könyvtári szolgáltatásainak fejlesztése, az Abaúj-Hegyközi kistérségben" című projekt sajtótájékoztatóval egybekötött zárórendezvényét tartották 2012. december 29-én Göncön.

Bővebben


 

4. adventi gyertyagyújtás

4. gyertyagyújtás

Szabó László, római katolikus plébános gyújtotta meg az utolsó gyertyát...

Bővebben


 

OLÁH-CSATA sakk emlékverseny

2012.12.29-én újra megrendezésre került Göncön a már hagyománnyá váló OLÁH-CSATA sakk emlékverseny. A két volt sakkozó emlékére rendezett versenyen szép számmal vettek részt a sakk szerelmesei. A díjakat Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő adta át a nyerteseknek.

Bővebben 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!


 

Könyvtár felújítás

A Városi Könytár szolgáltatásainak és olvasói környezetének fejlesztésével lehetőség nyílik nemcsak az eddigi látogatók megtartására, hanem számuk növelésére is.

A fejlesztés keretén belül megvalósult az épület akadálymentesítése. A belső átalakítás során felújítottuk a helyiségeket, lecseréltük, korszerűsítettük a könyvtári bútorokat, felszereléseket, berendezéseket.

Sajtóközlemény 

Tájékoztató

Tisztelt Gönci Lakosok! 

Az utóbbi időkben napvilágot látott sajtóhírekből, a közmeghallgatáson elhangzottakból valószínűleg értesültek már arról, hogy Magyarország ivóvízbázisának egy része geológiai eredetű arzént tartalmaz. Mivel ennek értéke meglehetősen alacsony, mindaddig nem jelentett problémát, amíg az EU normák nemrégiben nem szigorodtak. Ez számos települést érint a környéken, többek között Gönc városát is. A települési önkormányzatok váratlanul azzal szembesültek, hogy az a víz, amit eddig a településen élők ittak, egyik napról a másikra már nem számít jónak, bár ugyanolyan, ugyan az, mint eddig volt. 

Fontosnak tartjuk, hogy a maga helyén értékeljük, kezeljük a kérdést. Az eddigi hazai szabvány szerint 50 mikrogramm arzént tartalmazhatott ivóvizünk literenként, az új uniós szabvány csupán 10 mikrogrammot engedélyez. Az arzénmentesítés 2013-ban pályázat útján valósul meg, melynek bonyolítását a kormány vonta magához.

A Magyar Vízközmű Szövetség határozott álláspontja: Magyarországon ( így Göncön is), az ivóvíz eddig is biztonsággal fogyasztható volt és ezután is az lesz! A szolgáltatott ivóvíz minősége nem lett rosszabb december 25-ig, illetve az után sem lesz az.

Mindemellett viszont eleget kell tennünk az unió követelményeinek is, így 2012. december 26. napjától kezdődően átmeneti jelleggel a kormány felkérésére a honvédség gondoskodik az uniós előírásoknak megfelelő ivóvíz-szolgáltatásról az azt igénylő lakosok számára.

Az átmeneti időszak lezárásáig kérem a fentiek tudomásul vételét, számítok a lakosság türelmére. megértő közreműködésére.

 

Gönc, 2012. 12. 25.

                                                                                                            Sivák János

                                                                                                           polgármester


 

Betlehem

Újra megcsodálhatjuk Göncön, az Ifjúsági és Szabadidőparkban felállított betlehemet. Akárcsak tavaly, idén is a Göncért tenni akarók lelkes csapata időt és energiát nem sajnálva készítette el. Szintén a szorgos kezek munkája a színpad mellett elhelyezett óriás adventi koszorú és a mindenki karácsonyfája. 

3. adventi gyertyagyújtás

Az Ifjúsági és Szabadidőparkban elhelyezett adventi koszorún ezúttal Barcsák-Nagy Beáta Dóra, Gönc jegyzője gyújtotta meg. A Károlyi Gáspár Általános Iskola 5. osztályos tanulói adták a műsort. A negyedik gyetyát Szabó László római katolikus plébános gyújtja majd meg december 23-án.

Bővebben


 


Köszöntő

Szívélyes tisztelettel köszöntöm Önt a "magyar nyelv bölcsőjénél" e kicsi, de annál kedvesebb kis abaúji város honlapján Göncön.

Vinter István

Polgármester

Elérhetőségek

Gönc Város Önkormányzata
3895 Gönc, Kossuth u.71.


Tel: 06-46-588-355
Fax: 06-46-588-355
E-mail: polgarmester@gonc.hu