• Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
MFP

MFP-AEE/2019 Orvosi Eszköz

MFP-OUF/2019 Óvoda udvar

MFP-KKE/2019 Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására

MFP-KKE/2020 Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés

Ivóvíz


Telep-program


Uniós pályázatokEseménynaptár
Június 2021
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Névnap
Ma 2021. június 25., péntek,, Vilmos napja van.
Holnap János és Pál napja lesz.


Barackvirág Napköziotthonos Óvoda

kep1
Gönci Barackvirág Napköziotthonos Óvoda
Gönc, Károlyi Gáspár út 31/b
Telefon: 06-46/588-215
email: goncibarackvirag@ gmail.com
facebook: goncibarackvirag
Óvodavezető Volyákné Toronyi Éva
„ Engem ne emeljen magasba senki,
Ha nem tud addig tartani, míg
tényleg megnövök. Guggoljon ide mellém, 
Ha nem csak hallani, de érteni akar, 
Hogy közel legyen a szívdobbanásunk.”

Óvodánk 1890-től működik. 2000- től a Gönci református templom és a Károlyi Gáspár Általános Iskola melletti új épület ad helyet a kisgyermekeknek, melyben 90 óvodást tudunk fogadni már két és fél éves kortól. A Gönci Barackvirág Napközi Otthonos Óvoda 2013-ban lett korszerűsítve, tágas, tiszta, igényes, barátságos, családias csoportok várják a gyermekeket. Madár és mókusbarát kertünk  folyamatosan parkosított, jól felszerelt, nagyrészt természetbarát játékok teszik lehetővé a kisgyermekek mozgásfejlesztését. 2014-től csatlakoztunk a Zöld Óvodák- hoz, melynek keretében különböző programokkal hangsúlyozzuk a környezettudatos magatartás kialakítását, erősítését a gyermekek és a szülők körében. Az óvoda szomszédságában található Városi Uszoda nyújt lehetőséget a kisgyermekek vízhez szoktató programokkal való rendszeres sportolásához a szülők igénye szerint.

Szakmai munkánk biztosítéka, hogy a gyermekek életkorához, képességeihez alkalmazkodó jó tárgyi feltételekkel és gyermekszerető, jól képzett, nyitott munkatársakkal rendelkezünk.

Pedagógiai programunk az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” című hagyományőrző alternatív program, mely 1989-től működik.  A felnőttek tetteikkel sugározzák a feltétel nélküli szeretetet „Tisztellek Téged, fontos vagy nekem, csakis Rád figyelek és segítek Neked, ha szükséged van a segítségemre”. A Bóbita, Tulipán, Pinocchió és Napsugár csoportokban szerető óvó nénik, dajka nénik hivatásuknak tekintik a gyermekek személyiségfejlesztését, biztonságos, örömteli óvodai élet biztosítását. Legfontosabb tevékenységünk a játék, a tanulási folyamatok ebbe ágyazva szerveződnek. A munka során előtérbe helyeződik a tapasztalat és élményszerzés, a kirándulás, séta, s a legfontosabb a szabadjáték öröme. A mesék, az igényes irodalmi és ének-zenei anyag választása és közvetítése nagy feladat.              A „Csak tiszta forrásból” alapkövetelmény, mely vezérfonalként a szakmai munka meghatározója. A népi gyökerek, népzene, népdalok tisztasága gazdagítja a hétköznapokat, színesíti az ünnepeket, ajándékokat adva a gyermekeknek ízlésviláguk megalapozásához, további életükhöz. Sokan segítik munkánkat, akiknek köszönettel tartozunk: a szülők, nagyszülők, akik a hagyományok megismertetésében, eszközök, anyagi források megteremtésében voltak (vannak) segítségünkre. Célunk a környezet megismertetése, a gyermekek élmény gazdag, harmonikus fejlődésének elősegítése a művészeti tevékenységek (mese, ének, mozgás, ábrázolás) segítségével.


Kiemelt figyelmet szentelnek a pedagógusok az ünnepek színvonalas megtartására, a hagyományok ápolására (Szüret, Lucázás, Kiszézés, Farsang, Advent stb.), melyekkel az óvónői kórus kedveskedik évszakonként a gyermekeknek a Galériában kiállított alkotások megnyitására. A tevékenységek az évszakokhoz csoportosítva jelennek meg, melyek nagy részét a természetes környezetben, a szabadban történő ismeretszerzés közben valósítják meg (növény – állat- település megismerése, dalos játékok, mozgás, stb.) A csoportok létszáma kedvezően segíti a gyermekek egyéni fejlesztését. Tiszteletben tartjuk, hogy minden gyermek más, így a tehetség ígéretek gondozására nagy hangsúlyt fektetünk négy területen (mozgás, tánc, mesedramatizálás, ábrázolás). Fejlesztő szobáink alkalmasak a szakemberek fogadására, a rászoruló gyermekek egyéni foglalkoztatására (logopédus, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus napi rendszerességgel járnak a gyermekekhez). Igény szerint református és katolikus hitoktatás működik. Tudjuk fogadni a sajátos nevelési igényű gyermekeket is. Az óvoda célul tűzte ki a közel jövőben a Bázisintézmény, illetve Tehetségpont cím elérését, melyhez folyamatosan komoly lépéseket tesznek (hospitálások, képzések a dolgozóknak).

Kihasználjuk az erős kapcsolatokra épülő programjainkat, óvodásainknak lehetőséget biztosítunk különböző kulturális rendezvényeken való részvételre a településen és a városon kívül is (táncház,  bábszínház, költészet napja- kiállítás, mese világnapja- kiállítás, művészeti iskola kiállításai, koncertek, adventi ünnepség stb.) óvodai tánccsoportjaink folyamatosan helyt állnak a város rendezvényein (Gönci Gasztro- fesztivál, Idősek napja stb.) Rendszeresen látogatjuk környezeti értékeinket, évente szervezünk állatsimogató programokat, kirándulásokat (Telkibánya, Nyíregyháza, Miskolc, Kéked stb.), és szívesen részt veszünk más óvodák által szervezett találkozókon, versenyeken, ahol a gyermekek élményvilágát gazdagítjuk. (Vizsoly, Hidasnémeti).

Pályázati források, helyi támogatók és Alapítványunk segítik az intézmény színvonalas nevelőmunkájához szükséges tárgyi feltételek megteremtését, folyamatos bővítését, és a gyermekek szakemberekkel történő + foglalkoztatását.

A családokra építő programjaink megtartásával az óvoda és a család kapcsolatának erősítését tűztük ki célul, melyekkel színesítjük a hétköznapjainkat: ölbeli játékok- mini program, egészségnap, szüret, adventi- húsvéti vásár, farsang, mese délelőtt- bábelőadás, galéria megnyitók, kirándulások, kerti programok, sportnap, parkosítás, gyermeknap stb.)

kep11

kep10

kep2

kep3

kep4

kep5

kep6

kep7

kep8

kep9

kep12

KÖSZÖNET AZOKNAK, AKIK GYÉMÁNTJAIKAT RÁNK BÍZZÁK,
HOGY AZT MINÉL FÉNYESEBBÉ ÉS ÉRTÉKESEBBÉ CSISZOLHASSUK!


ADÓSZÁMUNK: 18432208-1-05

Óvoda dokumentumok:


 
Elérhetőségek

Gönc Város Önkormányzata
3895 Gönc, Kossuth u.71.


Tel: 06-46-588-355
Fax: 06-46-588-355
E-mail: polgarmester@gonc.hu