• Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
Ivóvíz


Telep-program


Uniós pályázatokEseménynaptár
November 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Névnap
Ma 2019. november 19., kedd,, Erzsébet napja van.
Holnap Jolán napja lesz.


Bentlakásos intézmények kiváltása

Tájékoztatatjuk Gönc város lakosságát, hogy az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a „Bentlakásos intézmények kiváltása - „B” Gyermekvédelmi komponens” című pályázati kiírás, melynek kódszáma: TIOP-3.4.1.B-11/1.

A támogatás célja a korszerűtlen, nagy létszámú gyermekvédelmi bentlakást nyújtó intézmények kiváltása olyan épületre, ami megfelelő körülményeket biztosít az ellátásra, valamint megkönnyíti az ellátottak társadalmi integrációját és a családjukkal való kapcsolattartást is.

A kiváltás az intézményi ellátást jelenleg is szolgáló épület(ek) helyett új épület(ek) létesítése vagy intézményi célokra történő átalakítása új (azaz nem a jelenlegi intézmény helyén: az épületének helyrajzi számán és/vagy postacímén) ingatlanon. Minden esetben alapfeltétel, hogy a kiváltással létrehozandó, ellátási célokat szolgáló épületek belterületen, jól megközelíthetően helyezkedjenek el. A kiváltás a meglévő férőhelyekre terjed ki és alapesetben nem jár férőhelybővüléssel, legfeljebb a fejlesztésben közvetlenül érintett férőhelyek 10%-ának erejéig.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Intézményfenntartó Központ (3525 Miskolc, Városház tér 1.), mint a Gönci Gyermekotthon fenntartója a fenti célok magvalósítása érdekében a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében megjelent felhívásra pályázatot kíván benyújtani.

 

Célunk a bentlakásos gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztése a rossz adottságú épületben működő Gönci Gyermekotthon kiváltásával és az ellátottak szükségleteinek megfelelően átlagos körülményeket nyújtó lakókörnyezetbe integrált új intézmény létrehozásával.

A Gönc, Kossuth út 83. szám alatt működő gyermekotthon kiváltására nyújtunk be pályázatot annak érdekében, hogy az intézmény magját képező 232 éves elavult kastélyépületből kisközösségekre épülő családias, higiénikus és esztétikus környezetbe költöztessük a szolgáltatást, illetve az ott elhelyezett átmeneti vagy tartós nevelt gyermekeket és az utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtteket.

Az építendő gyermekotthon a belvárosban, Gönc, Károly utca 20. 996/6 hrsz. alatt található ingatlanon kerül kialakításra, mely a jelenlegi intézménytől mintegy 80 m távolságra található. A földterület 2011. december 31-ig a jogelőd fenntartó (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat) tulajdonát képezte. A telken jelenleg egy bitumenes sportpálya, valamint autóbusz és személygépkocsi számára kialakított garázsok helyezkednek el. A terület a település ÉNy-i részén belterületi-külterületi határhoz közel, oktatási és sportlétesítmény szomszédságában található, társasházas beépítésű lakóházas övezettel határosan.

Az új gyermekotthon megépítésével az ellátottak életkörülményei jelentős mértékben javulnak, a működtetés környezetkímélővé, energiatakarékossá válik, a fenntartási költségek csökkennek. Az új építmény és valamennyi egysége, csoportlakótere megfelel a jogszabályi előírásoknak.

 

2012. május 14.

                                               Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Intézményfenntartó Központ 

 
Elérhetőségek

Gönc Város Önkormányzata
3895 Gönc, Kossuth u.71.


Tel: 06-46-588-355
Fax: 06-46-588-355
E-mail: polgarmester@gonc.hu