• Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
Telep-program


Uniós pályázatokEseménynaptár
Szeptember 2017
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Névnap
Ma 2017. szeptember 20., szerda,, Friderika napja van.
Holnap Máté és Mirella napja lesz.


Lomtalanítás 

Magyarország Szeretlek 2014

Gönc Városában is megrendezésre került az” Itthon vagy-Magyarország szeretlek!” című rendezvény, 2014. szeptember 27-én szombaton.  A színes őszi nap helyi termékek bemutatójával és vásárával , valamint egészségügyi mérésekkel indult. A kicsiket a Művelődési Házban egész nap Mesekiállítás várta. Délután a Huszita Házba és a nemrégiben megnyílt Helytörténeti Múzeumba látogathattak el az érdeklődők, majd egy kötetlen beszélgetésen vehettek részt Sárossi Sándorné Mariska nénivel Régen volt, hogy is volt címmel a Városi Könyvtárban. A programsorozat célja a helyi hagyományok őrzése, ápolása, felelevenítése volt. A beszélgetés után a Károlyi Gáspár Általános Iskola tanulói előadták a Csillagszemű juhász című mesét. A pincesoron a  GÖNCI BETYÁROK gyújtották meg a rendezvényt országosan összehangoló tüzet, mely körül késő estig szóltak a szebbnél- szebb magyar népdalok. 

PÁLINKÁS GÖNCZI GASZTROFESZTIVÁL 2014

Szeptember 12. és 14. között, immár második alakalommal került megrendezésre városunk háromnapos történelmi túrára, gasztronómiai és kulturális fesztiválra invitáló rendezvénye, a PÁLINKÁS GÖNCZI GASZTROFESZTIVÁL.

A mostoha időjárás ellenére is sokan látogattak ki a rendezvény helyszínére, dacolva az esővel és a sárral, szigorúan ügyelve a jó hangulatra.

 

Az első nap, a gönci kötődésű Miskolci Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Club Öröm Dalkörének műsorával indult, melyet Majsai Gábor, az Örökség valamint Abaházi Csaba és zenekarának nagy sikerű élő koncertje követett.

Szombaton délelőtt ősi hangok kíséretében indult az Amádé emléktúra, majd a  Szomolyáról, Monokról, Miskolcról, Emődről, Forróról érkezett vendégekkel együtt került sor a színes felvonulásra. Az ünnepélyes megnyitón a fesztivál fővédnöke Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Sivák János Gönc város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.  Az eső ellenére sokan neveztek a főzőversenyre és a pálinkamustrára.

 A délután a zenéé, és a kultúráé volt, hiszen a Hagyományőrző együttesek mellett több neves előadó, köztük Stone, a Triász, Fenyő Miklós, a Haneybeast, az ex-Republic Tóth Zoltán és a helyi illetőségű CrossRoad zenekar is színpadra lépett.

Az este a jó hangulatú utcabállal zárult.

Vasárnap a NÓTA TV sztárjai, Kocsis Klaudia, a ByTheWay és a Historica zenekar szórakoztatta a szép számú érdeklődőt. Ekkorra már az idő is kegyeibe fogadta a résztvevőket.

 

A  PÁLINKÁS GÖNCZI GASZTROFESZTIVÁL három napja alatt az ide látogatók, felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak. 

Komplex Telep-Program- Gönc TÁMOP 5.3.6-11/1


Bővebben 

Itthon vagy - Magyarország szeretlek


 

Forgalomterelés

Forgalomelterelésre kell számítani Göncön 2014. szeptember 11-én 20:00 órától- szeptember 14. 24:00 óráig a Hidasnémeti és Telkibánya felől érkezőknek a Nagy utca- Kossuth utca közötti szakaszon. Valamint útlezárásra a Károlyi Gáspár út: Kossuth u.- Luther u. közötti szakaszon. Az elterelés útvonala: Nagy u.- Széchenyi u.- Petőfi u.- Kossuth utca. (Térképmellékleten pirossal a lezárt útszakasz, zölddel az elterelés látható) A Borsod Volán járatai is a terelő útvonalon közlekednek ezen időszakban, így az utazóközönség a Gönc, sporttelep elnevezésű megállóhelyet nem vehetik igénybe, helyette a Gönc, Községháza megállóhelyet használhatják. Vissza irányba (Telkibánya felől) a megállóhelyek a menetrendben meghirdetettekkel megegyezőek. 

Pálinkás Gönczi Gasztrofesztivál Spot


 

Pálinkás Gönczi Gasztrofesztivál

Pálinkamustra nevezési lap Főzőverseny nevezési lap


 


Köszöntő

Szívélyes tisztelettel köszöntöm Önt a "magyar nyelv bölcsőjénél" e kicsi, de annál kedvesebb kis abaúji város honlapján Göncön.

Felhívás

Egy közös rendezvény megszervezése érdekében várjuk a Göncről elszármazottak jelentkezését az alábbi e-mail címen: kulturalisbizottsag@gonc.hu, vagy a 06-30-552-11-21-es telefonszámon.

Elérhetőségek

Gönc Város Önkormányzata
3895 Gönc, Kossuth u.71.


Tel: 06-46-588-355
Fax: 06-46-588-355
E-mail: polgarmester@gonc.hu