• Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
Ivóvíz


Telep-program


Uniós pályázatokEseménynaptár
Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Névnap
Ma 2020. július 14., kedd,, Örs és Stella napja van.
Holnap Henrik és Roland napja lesz.


Bentlakásos intézmények kiváltása

Tájékoztatatjuk Gönc város lakosságát, hogy az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a „Bentlakásos intézmények kiváltása - „B” Gyermekvédelmi komponens” című pályázati kiírás, melynek kódszáma: TIOP-3.4.1.B-11/1.

A támogatás célja a korszerűtlen, nagy létszámú gyermekvédelmi bentlakást nyújtó intézmények kiváltása olyan épületre, ami megfelelő körülményeket biztosít az ellátásra, valamint megkönnyíti az ellátottak társadalmi integrációját és a családjukkal való kapcsolattartást is.

A kiváltás az intézményi ellátást jelenleg is szolgáló épület(ek) helyett új épület(ek) létesítése vagy intézményi célokra történő átalakítása új (azaz nem a jelenlegi intézmény helyén: az épületének helyrajzi számán és/vagy postacímén) ingatlanon. Minden esetben alapfeltétel, hogy a kiváltással létrehozandó, ellátási célokat szolgáló épületek belterületen, jól megközelíthetően helyezkedjenek el. A kiváltás a meglévő férőhelyekre terjed ki és alapesetben nem jár férőhelybővüléssel, legfeljebb a fejlesztésben közvetlenül érintett férőhelyek 10%-ának erejéig.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Intézményfenntartó Központ (3525 Miskolc, Városház tér 1.), mint a Gönci Gyermekotthon fenntartója a fenti célok magvalósítása érdekében a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében megjelent felhívásra pályázatot kíván benyújtani.

 

Célunk a bentlakásos gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztése a rossz adottságú épületben működő Gönci Gyermekotthon kiváltásával és az ellátottak szükségleteinek megfelelően átlagos körülményeket nyújtó lakókörnyezetbe integrált új intézmény létrehozásával.

A Gönc, Kossuth út 83. szám alatt működő gyermekotthon kiváltására nyújtunk be pályázatot annak érdekében, hogy az intézmény magját képező 232 éves elavult kastélyépületből kisközösségekre épülő családias, higiénikus és esztétikus környezetbe költöztessük a szolgáltatást, illetve az ott elhelyezett átmeneti vagy tartós nevelt gyermekeket és az utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtteket.

Az építendő gyermekotthon a belvárosban, Gönc, Károly utca 20. 996/6 hrsz. alatt található ingatlanon kerül kialakításra, mely a jelenlegi intézménytől mintegy 80 m távolságra található. A földterület 2011. december 31-ig a jogelőd fenntartó (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat) tulajdonát képezte. A telken jelenleg egy bitumenes sportpálya, valamint autóbusz és személygépkocsi számára kialakított garázsok helyezkednek el. A terület a település ÉNy-i részén belterületi-külterületi határhoz közel, oktatási és sportlétesítmény szomszédságában található, társasházas beépítésű lakóházas övezettel határosan.

Az új gyermekotthon megépítésével az ellátottak életkörülményei jelentős mértékben javulnak, a működtetés környezetkímélővé, energiatakarékossá válik, a fenntartási költségek csökkennek. Az új építmény és valamennyi egysége, csoportlakótere megfelel a jogszabályi előírásoknak.

 

2012. május 14.

                                               Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Intézményfenntartó Központ 

 
E-ügyintézés

e_ugyintezes

Elérhetőségek

Gönc Város Önkormányzata
3895 Gönc, Kossuth u.71.


Tel: 06-46-588-355
Fax: 06-46-588-355
E-mail: polgarmester@gonc.hu