• Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
  • Gönc város honlapja
Ivóvíz


Telep-program


Uniós pályázatokEseménynaptár
Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Névnap
Ma 2020. július 14., kedd,, Örs és Stella napja van.
Holnap Henrik és Roland napja lesz.


Élhető várost szeretnének a gönciek

Lassan egyenesbe jönnek Gönc anyagi és társadalmi gondjai. A közelmúltban nehéz hónapokat megélt kisvárosban ma már szorgos munka folyik. Az új városvezetés mögött kemény időszak áll, melyre a közösségi összefogás volt a jellemző, hiszen szeretnék Göncöt újra méltó rangjára emelni.

– Tavaly, július 10-én vettem át a város vezetését egy időközi választást követően – meséli Sivák János polgármester. – Göncön akkor éppen adósságrendezési eljárás zajlott, a korábbi vezetők jelentős leépítést voltak kénytelenek végrehajtani a település intézményeiben, és éppen kéthavi bérelmaradással küszködtünk. November végén lezártuk az adósságrendezést, kifizettük a béreket, a rendkívüli takarékossági intézkedéseknek köszönhetően ezt az évet tiszta lappal kezdhettük – újságolta a polgármester.

Szorgos kezek

Bár a gönci önkormányzat kevés művelhető földterülettel rendelkezik, de itt is elindult a Start munkaprogram. 108 helybéli ember közcélú foglalkoztatás keretében szorgoskodik azon, hogy az iskola konyháját ellássa zöldségfélével, gyümölccsel, lekvárral, szörppel, befőttel, savanyúsággal. Sivák Jánostólmegtudtuk: a program öt brigádra épül, a brigádok munkája szorosan összefügg egymással. Vannak földművelők, akik a zöldségek, gyümölcsök termeléséért felelősek, ők a saját maguk által felépített fóliasátor gazdái is. Múlt héten érkezett a szintén pályázati pénzből vásárolt traktor, rotációs kapa, permetezőgép, fűnyírók, aggregátorok, motorfűrészek, közel 10 millió forint értékben.

Lakásokat újítanak föl

Egy másik brigád azokat a lepusztult lakásokat újítja fel, ahol a terményeknek a feldolgozása folyik majd ősztől: lekvárfőzés, zöldségcsomagolás, káposztasavanyítás. Egy másik, szintén felújítás alatt álló lakásban a férfiak fafaragással (utcanévtáblák), seprűkötéssel, kosárfonással foglalkoznak majd. A harmadik csoport a program keretében nyert betonkeverőgépek, rázóasztal és alapanyag felhasználásával térköveket, árok-, és patakmeder-burkolólapokat,
gyeprácsokat, szegélyköveket öntenek. Ezekből készül nemsokára a pékségig tervezett kerékpárút, a bevezető árkok és a patakmeder burkolása, a járdák felújítása. A program minden jel szerint nemsokára önfenntartóvá fejlődhet. Tízen az elszaporodott illegális hulladéklerakókat számolják fel és ellenőrzik folyamatosan, tette hozzá a polgármester.

ÉM-HE

 
E-ügyintézés

e_ugyintezes

Elérhetőségek

Gönc Város Önkormányzata
3895 Gönc, Kossuth u.71.


Tel: 06-46-588-355
Fax: 06-46-588-355
E-mail: polgarmester@gonc.hu